Bruce mania

Loes en Tim leerden elkaar kennen in de jaren tachtig bij CLSI, een bibliotheek-automatiseringsbedrijf in Amstelveen. Heel gauw nodigde hij haar uit om bij ons te komen eten en het klikte meteen tussen ons. Nu weet ik niet meer wanneer Loes en ik onze gemeenschappelijke passie voor Bruce Springsteen ontdekten, maar die passie was een belangrijk element van onze vriendschap. Ik noemde haar altijd mijn Brucie vriendin.

                
Bruce Springsteen en de E Street Band                             Pinkpop 2009 Bruce in actie gefotografeerd door LoesOver de jaren heen gingen we samen naar veel Bruce-concerten met verschillende mensen, soms in een grotere groep, soms in een kleinere groep, afhankelijk van hoeveel kaarten je mocht kopen. In de laatste jaren werd dat min of meer een vaste groep – Loes, Gertruud, Marloes en ik.
Loes zorgde altijd voor de kaarten maar nadat ze ziek werd, mocht ik dat doen. We sms-ten steeds met elkaar terwijl ik in de rij stond. Ze vond het heel grappig dat ik altijd bijna flauw viel van de zenuwen als het tegen 10 uur werd (wanneer het postkantoor open ging en de verkoop begon). Stel je voor dat het rolluik niet openging!

Loes was altijd heel streng – je mocht alleen maar mee als je een echte Bruce-fan was. Tim vindt sommige nummers van Bruce erg leuk, maar lang niet alles, en hij vindt het wel minder leuk dat ik thuis zo vaak Bruce wil draaien. Dus hij mocht niet mee. De enige uitzondering was Maria met wie ze in juli 2009 naar een concert in Rome ging.

                                           Rome 19 juli 2009 Loes en Maria - Laatste Bruce concert voor Loes

 
Dat was de allerlaatste keer dat Loes Bruce zag. De laatste keer met Gertruud, Marloes en mij was bij Pinkpop, een week of zes eerder. Wat waren we boos dat hij op die tournee alleen bij openluchtfestivals optrad. 

                                     Pinkpop 30 mei 2009 Die-hards Loes, Jean, Marloes en Gertruud (vlnr) wachten op Bruce


We droomden, fantaseerden dat hij een concert in Paradiso of de Melkweg zou doen en wij met z’n vieren plaatsen op de eerste rij zouden krijgen. Maar hoe dan ook, waar hij de volgende keer in Nederland optreedt, we gaan er zeker naar toe – helaas The Boss zonder The Big Man en wij zonder onze lieve, lieve Loes. Maar we nemen wel haar foto mee!

Jean Vaughan